Ny forkvinde i RAPOLITICS bestyrelse

Ny forkvinde i RAPOLITICS bestyrelse

Navn Camilla Marietta Kronborg

Alder 37

Uddannelse Cand. Mag i International Udvikling og Kultur- og Sprogmødestudier fra Roskilde Universitet, 2011.

Nuværende stilling Konsulent, Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Privat Camilla er bosat i Valby med sine to børn på seks og otte år.

Camilla Kronborg tiltrådte i marts 2018 som ny forkvinde for RAPOLITICS efter Mads Johansen, der havde siddet på posten i to år. Camilla har været en aktiv del af RAPOLITICS-familien siden 2011, hvor hun fungerede som tolk, da RAPOLITICS var medarrangører af Displaced Expressions, en hiphopfestival med undergrundsmusikere fra hele verden. Camilla har tidligere siddet på posten som forkvinde for RAPOLITICS fra 2012 – 2014, hvor hun tog over efter Aya Lee. Efter at have siddet et år, som næstforkvinde, er hun nu ved roret igen.

Siden Camilla trådte ind i RAPOLITICS, har hun været en af de gennemgående skikkelser i foreningen. Med sin akademiske baggrund, viden om ungdomsaktivisme og gadekultur og sit stærke engagement har hun løbende bidraget til RAPOLITICS arbejde og udvikling.

Lysten til at indtræde som forkvinde er især drevet af RAPOLITICS vokseværk de senere år.

”Det er vigtigt at en organisation som RAPOLITICS, som er i en massiv udvikling, har en bestyrelse, som har det store overblik. RAPOLITICS er sammensat af en flok ildsjæle, som har hænderne godt og grundigt plantet i bolledejen. Bestyrelsen kan bidrage med at drive det strategiske arbejde, forankre de gode projekter og erfaringer og hjælpe sekretariatet med at prioritere ressourcer og tage beslutninger”, forklarer Camilla Kronborg.

Udover at bevare det store overblik vil Camilla Kronborg styrke RAPOLITICS position som vidensaktør indenfor feltet. ”Vi skal være et vidensmæssigt fyrtårn, som både akademikere, organisationer, institutioner, gamle og unge kan opsøge, når de har brug for viden om hiphop og hiphopkulturen, og hvad den kan bidrage med til vores demokrati og samfund”, lyder det fra den nye forkvinde.

I sit afsluttende speciale fra Roskilde Universitet på Internationale Udviklingsstudier og Kultur- og Sprogmødestudier skrev Camilla om, hvordan hiphop-bevægelsen i Bolivia bidrager til empowerment af lokale indianske unge.

Hun har aldrig set sig selv som en del af hiphopmiljøet, men hun har altid været entusiastisk fan af rapmusik og elsker poesi, lyrik og ord.

På længere sigt vil Camilla arbejde for at RAPOLITICS får sine egne fysiske rammer.

”Eftersom organisationen vokser og udvikler sig, vil det være en stor fordel, at vi har vores eget sted, hvor vi kan udfolde os og brede os med vores hiphopprojekter og kreative aktivisme, som i mange tilfælde godt kan optage en del plads,” slutter hun.

Et varmt velkommen tilbage til Camilla på bestyrelseskvindeposten!

 

Af: Louise Holm Andersen

Comments are closed.